Consulten

In het eerste consult, dat zo’n 60 minuten duurt, bekijk ik samen met u wat de reden is voor het bezoek aan mij.  Door middel van een uitgebreide anamnese bespreken we uw klachten, uw leefsituatie, eventuele dieetgeschiedenis en uw eet- en bewegingspatroon. Op die manier krijg ik een goed beeld van uw situatie en stel ik met u een individueel advies op.

Aan het eind van het eerste consult bekijken wat er verder nodig is en plannen we, indien u dit wenst, vervolggesprekken. Tijdens deze gesprekken (15-30 minuten) bied ik u begeleiding en advies om uw doelen te bereiken. En kunnen we zien wat voor u moeilijke situaties of valkuilen zijn en hoe deze aan te pakken. Ook is het mogelijk om samen een bezoek aan een supermarkt te brengen om meer inzicht te krijgen in productkeuzes.

Voor een dieetadvies vraag ik u om een schriftelijke verwijzing van een arts (huisarts of specialist) mee te nemen. De bevindingen worden aan uw arts gerapporteerd na het eerste en laatste consult. U kunt ook zonder verwijsbrief een afspraak maken: dan zal ik eerst een screening met u doorlopen om te kijken of u bij mij op het juiste adres bent. Sommige zorgverzekeraars vergoeden dieetadvisering niet zonder verwijsbrief: het is raadzaam om dit voor u zelf te checken.

Als praktijk doe ik mee aan wetenschappelijk onderzoek genaamd NIVEL Zorgregistraties eerste lijn. Het doel is een bijdrage leveren aan het verbeteren van de gezondheidszorg. Via Nivel Zorgregistraties eerste lijn kunt u meer lezen over dit onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *